Aandacht voor het ‘hele kind’

Creëer een mindset dat onderwijs over het ‘hele kind’ gaat, dat ieder kind uniek is en een leider kan zijn!

Leader in Me provides elementary schools with a model and process that addresses common challenges that are unique to students during these formative years. Parents, educators, and school administrators are concerned with their child’s physical, mental, social, and economic well-being, all of which are factors that can contribute to or hinder academic success. Teachers, staff, and administrators at Leader in Me Schools are empowered to provide support in all of these areas by creating a learning environment that addresses whole-child education with five (5) Core Paradigms. These paradigms influence the behavior of staff, students, and their families.
5 Basis Paradigma’s 

Voor onderwijzers, door onderwijzers.

Leader in Me is ontwikkeld door gepassioneerde onderwijsmensen en ontwikkelt zich voortdurend door een wereldwijde ‘community’.

Nadat ze vanuit de omgeving van de school feedback had gekregen over hoe ze haar matig functionerende school kon verbeteren, integreerde schooldirecteur Muriel Summers van A.B. Combs in Raleigh, North Carolina in 1999 Baldridge kwaliteitstools, Stepehn Covey’s ‘7 gewoonten’ en andere best practices in haar school. Ze wilde een leiderschapsmodel voor leerlingen ontwikkelen. Dit was het begin van iets bijzonders.

Sindsdien heeft de school twee keer de prijs voor beste ’themaschool’ in de VS gewonnen. Maar het mooie is dat het model ‘Leader in Me’ door de tijd heen toegankelijk is gemaakt en gedeeld met duizenden scholen over de hele wereld.

Ons verhaal

Verbeter de schoolcultuur

Leader in Me werkt als een raamwerk om uitgangspunten (‘paradigma’s’) en gedrag op school te kunnen benoemen en verbeteren.

Leader in Me werkt als een ‘operating system’ (zoals Windows of MacOS op je computer) in de school. Het geeft context en maakt dat alle initiatieven in de school en de prioriteiten die voor iedere school uniek zijn op een geïntegreerde manier worden benaderd. Leader in Me geeft je grip op de drie belangrijkste uitdagingen waar alle scholen voor staan in de 21e eeuw: goede leerresultaten, persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en een sterke cultuur van waarden die onze samenleving belangrijk vindt.

Wat is Leader in Me?

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen ontdekken hun plek in de groep en in de wereld door te oefenen met leiderschapsrollen en essentiële vaardigheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Leerlingen in een Leader in Me school bloeien op in een omgeving waar ze zich veilig voelen, vertrouwen krijgen en ondersteund worden door leerkrachten en andere medewerkers die hun potentieel zien. Door ieder kind als een ‘leider’ te zien met unieke gaven en talenten, kunnen alle aspecten van leren bij de leerling opbloeien. De leerlingen leren vaardigheden voor dit ‘persoonlijk leiderschap’ waarmee ze hun potentieel kunnen ontwikkelingen en ook meer initiatief nemen in het behalen van de traditionele leerresultaten bij taal- en rekenlessen bijvoorbeeld.
Leerling ontwikkeling Lesmateriaal voor leerlingen

Leader in Me laat het leiderschap zien die we nodig hebben om ons onderwijs nieuw in te richten: leiderschap binnen de school, en in het bijzonder in de leerlingen zelf.

– Sir Ken Robinson, onderwijsexpert en auteur

Ervaar Leader in Me

Wij komen u graag op uw school meer vertellen over Leader in Me en hoe een implementatie op uw school eruit kan zien.

Neem contact op

Contact